Det jag vill uppnå

Okej, action! Mot vad då? Jag skrev igår att det var dags att sluta tänka på ”hur” och att istället agera. Johan Andersson reagerade på mitt inlägg och skrev:

”…Risken med handlingen kan vara att det bygger på något som inte är sant. Låt mig ta ett exempel: Min känsla är rädsla vilket leder till att jag inte vågar göra saker. Handlingen på känslan blir att jag inte gör saker på grund av att jag inte vågar. Om jag istället för upp i tanken vad min känsla står för och kan omsätta det i ord kan det bygga en mer tillåtande bild för mig som kan ändra min känsla och leda till att jag vågar göra det jag först inte vågade…”

Han har såklart en poäng i att rädslor kan hämma oss, men om mitt fokus är på målet, på det jag vill uppnå kommer jag att ta små, små steg (eller megasprång i ren skräck) över passagerna där jag finner rädsla och motstånd. Jag menar givetvis inte att jag ska gå ut i världen och agera i blindo. Jag har otroligt många tankar och strategier och en hel del kunskap i huvudet som jag helt enkelt behöver pröva. Nu. Om jag så behöver utmana mig själv i något som skrämmer mig. För att göra det inspireras jag av Anna Eriksson Skarin som utmanar sig själv gång på gång, på gång, på gång. Wow, vad cool hon är som ”bara gör” trots sina rädslor för att inte räcka till.

Så vad är det jag vill uppnå? Vad är det jag agerar för att uppnå? I vilken riktning går mina myrsteg och jättekliv? Jo, mot det här, att:

 • Attrahera andra till att vilja jobba med mig så att vi kan skapa synergier bortom det ”rimliga”.
 • Spela in ett album med nyskriven musik med fokus på livets stora skeden – i glädje och sorg.
 • Hjälpa andra människor. Jag vill framför allt trösta i sorgesituationer genom musik och genom att vara medmänniska. Jag vill också hjälpa passionerade människor att våga tro på sig själva och sin idé samt att genomföra den. Jag vill att familjer ska kunna hålla ihop.

I den sistnämnda punkten ser ni många av mina konkreta engagemang, nämligen att verka som sångerska, en av regeringens ambassadörer för kvinnors företagande och ambassadör för Better Globes verksamhet i Kenya.

Inspirerad av en säljföreläsning (”Heart in Business”) av Johan Dahl i morse frågar jag nu även dig: Vad vill du uppnå med den här dagen, den här veckan, det här året eller med ditt liv?

Jessica Jäger

25 reaktion på “Det jag vill uppnå

 1. Mitt nyårslöfte var att satsa på min nåltovning och komma ut, visa mig och i längden få mer kunder. Jag kämpar på med att vara med så mycket jag kan på olika utställningar m.m. och hojta ”hallå, se vad jag kan göra”. 😉
  Nathalie

 2. Jag jobbar på att ta en dag i taget och under denna dag försöka behålla känslan av inre lugn. Detta är något jag för ett år sedan hade väldigt svårt för. Givetvis snurrar mina tankar på framåt, bakåt och åt sidan men just känslan i kroppen är viktigast för mig just nu. En hel del har jag basal kroppskännedom att tacka för det./maria

 3. Jag vill lära mig nåt nytt varje dag, hjälpa någon varje dag. Jag vill utvecklas till att bli mitt bästa JAG och hjälpa andra att bli den bästa ”jag” som de är. Att kunna vidga sitt sinne, få verktyg för att nå sin fulla potential… även företag har oanade resurser/potential ruvandes i dem som arbetar där :): alla stora ting i världen har uppnåtts genom att någon börjat med att ta ett steg.. 🙂

 4. Jag tror också det är viktigt att formulera vad man strävar mot annars kan de där sprången som tas lätt hamna fel. Och det är lätt att lägga energi på fel plats. Själv försöker jag övermanna rädslan för att komma vidare mot det jag vill uppnå, bli bättre på att sälja mina bilder och hitta illustrationsuppdrag. Och hitta en form för mer skrivande.

  • Det finns mycket som jag vill uppnå. Att jobba med det varje dag, varje vecka och varje månad kräver fokus som ibland kan vara svår att hitta. Viktigt att också ge mig själv tid till ”ingen” fokus.

   • Ja, visst kräver det visst fokus men om det du vill uppnå är förankrat i hjärtat kommer du automatiskt att jobba för att uppnå det. I det lilla och det stora.

  • Även med ett tydligt mål kan vägen bli krokig för att det inte går som man tänkt sig och för att omvärlden är föränderlig, men med mål kommer man åtminstone framåt! Vilken rädsla är det du behöver övermanna för att komma dit du vill?

 5. Härliga mål Jessica. Funderar på mina. Om jag skulle våga skriva dem. Ja men jo. Så klart att jag gör.

  Jag vill försörja mig på författarskap och låtskriveri.
  Jag vill sjunga mer inför andra människor. Ha betal-gig som sångerska!
  Jag vill skriva låtar till artister som uppträder och spelar in dem (TUR VA!!!)
  Jag vill föreläsa och hålla workshops inom kreativitet.

  Jag vill vara med och bidra till att andra människor hittar kraften i sig själva, sina talanger och växlar ut sin fulla potential. Jag vill också vara med och skapa sammanhang där människor känner sig accepterade och inkluderade.

  • Jag tycker också att det var läskigt att publicera det jag vill uppnå publikt. Det var därför jag gjorde det. För när jag föreläser om marknadsföring brukar jag prata om vikten av att delge andra vad man vill och vart man är på väg eftersom folk först då vet hur de kan hjälpa dig, och hjälpa vill de för det ligger i människans natur.

   Jag blir oerhört inspirerad av att läsa vad du vill. Och ja, TUR för mig! Berätta hur jag kan hjälpa dig.

 6. Det är så kul att vi tänker så lika Jessica. 🙂 Utan att ha läst ditt inlägg här så funderade även jag kring det här med rädslor igår.

  I januari såg mina mål för 2014 ut så här:

  * Bli supervisor i Forever innan 1/7 – ser ut att missa detta dock..
  * Hitta deltidsjobb så att sambon kan vara föräldraledig 2-3d/v – återstår
  * Gå ner till 64kg innan 1/7 – 0,4 kg kvar 🙂
  * Komma igång med yoga & meditation igen, minst 2ggr/v – återstår
  * Fixa iordning i lägenheten – nästan klart
  * Ner till 58 kg innan 31/12. – återstår

  • Jag tror att du och jag är på samma ställe i livet. Med samma omständigheter blir nog också många tankar lika. Tack för att du delar med dig av dina mål. Det är några veckor kvar innan det är 1 juli. Vad återstår för att du ska bli supervisor? Ge inte upp!

   Vad söker du för deltidsjobb?

   • Det blidde en blogg iaf… 😉
    Goaloe.wordpress.com
    Det fattas 22,8 CC till Supervisor, dvs ca 228 dunkar. Ytterst tveksamt att jag fixar det. ;P

    Deltidsjobb är eg vad som helst just nu, bara så att sambon blir nöjd och jag får en liten inkomst att luta mig mot. Men börjar kännas som att jag är i fel ålder.. Har sökt massor (både hel- och deltid) men inte blivit kallad på en enda intervju… Verkar inte som att en småbarnsmamma i 35-årsåldern är så attraktiv på arbetsmarknaden. 😛

    • Jenny, det är ju bara 17 dunkar om dagen från idag om du inte redan sålt fler sedan du skrev detta. Genom att vara tveksam har du redan givit upp – gör inte det! Hitta smarta och kreativa vägar för att greja detta istället.

     Jag ska hålla öronen öppna efter jobbmöjligheter som kan passa.

     Och du, jättekul med bloggen! Ska kika in den nu.

  • Det utvecklar otroligt mycket att göra just det! Vad gjorde du idag som skrämde dig? Magdalena Bibik lever efter devisen ”Do one thing every day that scares you”. Hon är cool. Hon får saker att hända. http://www.bybibik.today/

    • Det gjorde du med bravur, tycker jag! Märkte inte ett uns av rädsla. Du var trygg, stabil, tydlig och affärsmässig. Bravo! Var det något specifikt som du var rädd för inför mötet?

     • Tack!! 🙂

      Det var väl framförallt presentationen som skrämde. Men även att fixa att mingla, tycker det är sjukt svårt att småprata, men medlemmarna här var ju så öppna och trevliga att det kändes som att det gick hur bra som helst.
      Tredje rädslan var att ngn skulle tycka och uttrycka sig nedlåtande om mitt val av företag eller Network marketing.

 7. Härligt med dessa frågor som kan tyckas så enkla, men som KRÄVER vår eftertanke, vår fantasi och vårt fokus! Så viktiga frågor! Och svaren ändras ju hela tiden från år till år, månad till månad, dag till dag… Målbilder, som det så modernt kallas… 🙂
  Och ändå tänker jag ibland: Vad strävar vi efter EGENTLGEN?
  Vad skulle hända om vi slutade sträva EMOT något?
  Någon skrev en gång: ”Vart leder vår strävan, vårt heta begär? Vad skulle hända om vi slutade sträva? Skulle vi dö? Eller börja leva?”
  Stora frågor – stora svar. Inga frågor – inga svar. Vad är sant och vad är inte sant? Nu snurrade jag in mig rejält. Det gäller att ta sig ur också… 😉 Haha! Ibland är allt bara så himla intressant! Jag älskar dessa frågor! Tack för det Jessica! <3

  • Hej Lena! Din kommentar fick mig att le. Tack för det! Visst är det ljuvligt att snurra in sig i och vrida in och ut på tankarna? I och med att vi ändras som människor och att vår omvärld förändras hela tiden kommer också våra svar att variera med tiden. Våra kärnvärden kommer förmodligen att till stor del vara desamma, men vad vi gör utifrån dem kommer att variera.

   Om jag slutade sträva skulle jag dö. Det är jag rätt säker på. Jag känner mig levande varje dag när jag får göra det jag tror på. När jag för ett par år sedan uppnådde det livsmål jag hade satt som liten skolflicka hamnade jag i ett vakuum och visste inte vart jag skulle ta vägen. Det var konstigt att vara i mål efter alla år. Jag älskar ju att sträva framåt och utvecklas, men utan en tydlig inre längtan satt jag där på balkongen i solen och visste varken ut eller in. Kunde inte ens njuta av solen. Så jo, en strävan framåt tror jag vi behöver. Om inte annat berikar den oss, tar oss till platser vi inte annars skulle sett.

   Tack själv! Välkommen till min blogg och välkommen tillbaka. Kommentarer som din berikar mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *