En fin sista minuten-present

Imorse läste jag på Facebook att en bekant farit runt på stan igår och shoppat men glömt att köpa doppresent till barnet vars dop familjen skulle gå på idag. Här i Stockholmstrakten är vi vana vid att det alltid finns något köpcentrum öppet som kan rädda upp en sådan situation, men det var hon inte säker på fanns i närheten av henne. Kris och panik!

En doppresent är ju ändå lite speciellt – min egen son har dopdag idag och jag minns nog alla fina och genomtänkta presenter han fick för ett år sedan. Då var jag glad att kunna påminna henne om att jag säljer träd genom Better Globe och att hon kunde köpa ett eller flera sådana online och få ett fint gåvocertifikat att omedelbart skriva ut i sin egen skrivare och ge bort. Jag har givit bort träd till flera nyfödda i bekantskapskretsen. Träden binder koldioxid, motverkar ökenspridningen i Kenya, bidrar till att familjer kan hålla ihop och att fattiga bönder får samarbete samtidigt som barnet som mottager gåvan får avkastning under en 20-årsperiod. Perfekt gåva på så många plan! Alltid uppskattad.

Det blev träd till den lilla flickan som skulle döpas.

Better Globe gåvocertifikat

Better Globe gåvocertifikat

18 reaktion på “En fin sista minuten-present

 1. Vilken jättefin present! Jag har i ganska många år gett bort en get till släkt och vänner som har allt. Nästa gåva får bli ett träd

  • Vad roligt att du känner så! Ja, getter är också en väldigt fin present. Säg till om jag kan vara till hjälp när det är dags.

  • Ja, även om själva certifikatet kan hamna i en byrålåda tills de flyttar hemifrån kommer trädet att göra gott för människor och miljö under tiden och ha hunnit skapa en pott på 208€ för barnet (då vuxet) att ta ut.

  • Vackert när du lyfter fram det så! Livets träd till en liten krabat som bara påbörjat sin livsvandring. Ett mangoträd som ska bära frukt eller ett mukauträd som fåglarna kan bygga bo i.

 2. Instämmer med de andra, en verkligt bra present som gör mer nytta än de sedvanliga doppresenterna som lätt hamnar i byrålådan till ingen nytta för någon.

  • Ja, och även om certifikatet kan hamna i en byrålåda tills barnet (som då är vuxet) flyttar hemifrån kommer själva trädet/-n göra gott för människor och miljö under tiden avkastningen har hunnit växa till sig till 208€ per träd.

 3. Bra ide med gåvobrev speciellt när man är ute i sista stund som man oftast är 🙂 och som miljönörd gillar man att det är ett träd 🙂

  • Smidigt och bra i kombination. Visst är det bra för miljönörden med träd, ja? 😉 Det binder koldioxid, motverkar ökenspridning och jorderosion. Strålande.

 4. Bra gåva!
  Sedan kan föräldrarna fortsätta att köpa träd som ett sparande till lägenhet, studier eller annat.
  Jag gör det till mina två barn. Det började som en dopgåva och nu köper jag 100 st träd per år och barn.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *