Con:takt – ett nytt nätverk

Som en av regeringens ambassadörer för kvinnors företagande var jag på konferensen ”Uppdrag ambassadör – berättelser som gör skillnad” i mars. En av talarna på scenen var Ruthie Ackerman från USA. Hennes programpunkt handlade om nätverkande och hon berättade bland annat att hon arrangerar nätverksfrukost en stående tid i månaden dit hon bjuder in människor hon träffat under senaste månaden och vill få fördjupad kontakt med. Ibland händer det ju att man bara hinner utbyta några meningar och visitkort med människor men redan har förstått att mötet rymmer stora möjligheter. Var det något jag bar med mig från Münchenbryggeriet den dagen var det Ackermans exempel ovan. Och jag bestämde mig för att följa det.

I ett par månader funderade jag av och till på vilken lokal som kunde passa mitt ändamål. Mitt privata jag bokade en tid hos kostrådgivare, underbara Magdalena Bibik som jag tränade för när jag bodde inne i Stockholm, och vi sågs på hennes nyöppnade café be:fueled by bibik på Sveavägen. Kombinationen sund kost, bra adress och entreprenöriella och driftiga Magdalena gjorde att pusselbitarna för mitt professionella jag föll på plats. Jag frågade Magdalena om jag kunde genomföra min nätverksidé på hennes café och hennes svar var ”Det där vill jag också göra!” Jag bjöd in henne att genomföra nätverksidén tillsammans med mig. Förstå vilka synergier som kan skapas när våra respektive kontaktnät möter varandra!

Vi presenterar nu stolt Con:takt.

17 reaktion på “Con:takt – ett nytt nätverk

 1. Ja, jag ser fram emot månatliga energirika morgnar! Det är kanske jätteknasigt att starta i juni, efter midsommar, när alla andra går på sommarledighet. Eller så är det genialt. Jag har i ett par veckor träffat alla ”sommarlovströtta” entreprenörer som håller i de sista veckorna till semestern och så är jag själv sprudlande förväntansfull inför allt jag kan åstadkomma efter min föräldraledighet. Det är en liten krock.

 2. Vilken toppen idé! Jag tror jättemycket på att bygga kontakter via nätverkande. I förra veckan var jag och lyssnade på Elaine Eksvärd som pratade om Vardagsmakt och då berörde hon ämnet genom att prata om hur viktigt det är att vårda sitt sociala kapital = många bra och olika kontakter.
  Kommer jag till Stockholm skall jag absolut se om det kan sammanfalla med era dagar.

  • Jag får otroligt många uppdrag på rekommendation, så visst lönar det sig att vårda sina kontakter, intressera sig för vad de gör och hålla dem uppdaterade om vad man själv gör. Elaine Eksvärd är toppen.

   Välkommen vid tillfälle!

 3. Nätverkande är ju superviktigt för egna företagare då man oftast saknar kollegor. Dock finns det många nätverk som blir mer som mysiga fikastunder än att man fokuserar på sitt företagande. Viktigt att nätverket har en tydlig agenda och syfte.

  • Visst är det så – även som egenföretagare behöver vi bollplank, inspiration, kollegor som klappar oss på axeln i med- och motgång. Olika nätverk har olika syften, framtoning och energi. För vissa egenföretagare är dessa ”mysiga fikastunder” precis vad de behöver eftersom de då stannar upp, kan lyssna in andra och få nya idéer medan andra behöver konkret resultatinriktat och fokuserat nätverkande för kostnads- och tidseffektiv marknadsföring. Det gäller att hitta det nätverk som passar en själv bäst. Syftet med Con:takt är att vi själva ska kunna fördjupa oss i kontakter vi sprungit på i alla hast och att sammanföra våra nätverk så att synergier uppstår.

 4. Underbart med nätverk!! Å så viktigt. Jag har länge varit med i Qoola Qvinnor – jag är engagerad i Norden i theWINonline- världsomspännande nätverk samt kört igång NaisNet i Finland. Frukostträff regelbundet låter ju som skönt mål <3 hoppas jag kan vara där nångång också <3

  • Absolut! Qoola Qvinnor har jag lite koll på, men theWINonline har jag aldrig hört talas om. Tack för tips! Nätverken där ute är ju oändligt många och varierande. Har du några erfarenheter att dela med dig av från uppstarten av NaisNet? Välkommen.

 5. Detta är ett fantastiskt sätt att nätverka på och vid frukost dessutom. Lycka till! Deltar själv i sådana träffar då och då i norra Sverige. har jag vägarna förbi Stockholm så besöker jag er gärna

 6. Pingback: Omedelbar samarbetsmöjlighet på Con:takt | Växa och vara på väg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *