Mitt professionella rykte florerar

Karin Sandin heter en sprudlande glad kvinna som bjuder på leenden och energi. Hon tycker om sagolika prinsessor och jag ser henne framför mig glad och i en sommarklänning som böljar i vinden. Ja, eller så kan man beskriva henne så här: ”Karin är en modig och fängslande entreprenör som inspirerar och berör med sin smittsamma glädje och har den gnista som världen behöver.” Så lyder nämligen hennes professionella rykte. För ett par veckor sedan mailade jag Karin apropå ett blogginlägg hon skrev och hon, som var på väg till Stockholm, frågade om vi kunde ta en fika samma dag. JA!

Vi pratade om allt möjligt – entreprenörskap, människor vi omger oss med och om prinsessor – men framförallt pratade vi om mitt professionella rykte och hur jag tar reda på det. Där och då sattes stenen i rullning. I skrivandets stund har jag några frågor som cirkulerar hos 15 utvalda personer i min professionella omgivning. Tanken är att dessa frågor ska besvaras av några av, eller alla, dessa 15 (anonymt) och sedan analyseras (av Karin Sandin och Per Frykman), sammanställas och kokas ner till en slagkraftig presentation och tagline.

Eftersom jag just nu har mitt ”rykte” i åtanke blev jag både paff och glad när jag bara ett par dagar efter mötet med Karin nåddes av mitt eget rykte. Jag skulle sjunga på begravning i kyrkan som ligger i området där jag växte upp och för ovanlighetens skull, för att vara i den kyrkan, musicera med en kyrkomusiker jag inte träffat förut. Hon sa till mig nästan direkt när vi träffades ”Vad kul att äntligen träffa dig! Det är så konstigt, jag spelar ofta i den här kyrkan men har aldrig träffat dig. Ofta när jag pratar med mina kollegor säger de ’…och så var Jessica Jäger där och sjöng…’ Det är så konstigt att vi aldrig har träffats!”

Nu har vi träffats – både förra veckan och den här. Det framkommer ju faktiskt inte vad hennes kollegor har sagt mer om mig, men eftersom hon såg fram emot att träffa mig tar jag för givet att det var positivt. 😉

Är du medveten om ditt professionella rykte?

13 reaktion på “Mitt professionella rykte florerar

  • Just precis så. Det är både läskigt och spännande att ta reda på mitt rykte. Frågorna är ställda för att fånga upp både bra egenskaper och sådant jag kan förbättra.

 1. Ja, visst är hon härlig Karin Sandin :-)!! Sprider glädje. Jag har också tagit reda på mitt proffesionella rykte med hjälp av Karin. 🙂 Med vänlig hälsning, Martina

  • Eller hur! Inte bara kul, utan väldigt nyttigt och fördelaktigt, tror jag. På vilket sätt kan du ta reda på det?

 2. Väldigt intressant och nyttigt att vara modig nog att ta reda på detta. Jag hörde i veckan att vi alla då och då bör be människor i vår omgivning att: 1, beskriva min personlighet, 2, vad kan jag utveckla?
  Lite skrämmande men säkert väldigt utvecklande.

  • Det ska bli jätteintressant, men ja, även läskigt. Idag hade 10 av dessa 15 svarat, fick jag veta. Det gör att Karin och Per kan påbörja analysen. Iiiih!

   Det ligger nog något i det du fick höra i veckan.

   Ännu coolare är nog att jag idag, av en kvinna jag inte känner, inte har träffat men har gemensam bekant med fick ett meddelande där det stod: ”Har hört rykten om din fina presentation på Winnet igår. Jag är medlem där men har inte så mycket tid för nätverkande just nu.”

   Jag gjorde uppenbarligen något bra igår – så bra att det når utanför min bekantskapskrets. Och vår gemensamma bekant var inte på plats.

 3. Pingback: Startskottet för en skiva | Växa och vara på väg

 4. Pingback: Kopplingar som inte alltid är givna | Växa och vara på väg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *