När kunden kommer till mig

I mitt engagemang för Better Globe jobbar jag nära en klok, glad och driftig kvinna som heter Filippa Amanto. Hon brinner för fler träd på jorden. Här om dagen höll hon ett internt inspirations-flerpartssamtal med några av oss kollegor och hon ställde frågan:

”Vill du gå ut till kunderna eller vill du att de kommer till dig?” Det hon menade var: Vill jag söka nya kunder genom att t.ex. ringa kalla samtal och knacka dörr – se en specifik person i ögonen som säger ”ja” eller ”nej” till mitt erbjudande? Eller vill jag annonsera, skriva blogginlägg och föreläsa på temat och sedan hoppas på att rätt människor ser mitt erbjudande och söker upp mig? Inga ”nej” i ansiktet, bara folk som vill veta mer eller passerar. En kombination av de båda alternativen var givetvis okej.

Personligen är jag mer intresserad av att låta folk komma till mig (även om jag inte utesluter alternativet att gå ut). Då har vi något att bygga på redan från början, förmodligen både vad gäller mål och personkemi. Många sånguppdrag får jag faktiskt uttryckligen för att kunden i fråga tycker om min framtoning och personlighet på hemsidan.

Sent igår kväll fick jag ett mail med ett helt gäng frågor om att köpa träd. Hur många träd är bra att köpa? Hur ofta? Hur fungerar avkastningen? o.s.v. Jag fick mailet av en kvinna jag bara träffat en gång men som jag följt via Facebook sedan vi båda blev gravida sommaren 2012. Jag har aldrig frågat henne om hon vill köpa träd till sig själv eller sitt barn, men jag har emellanåt pratat om mitt engagemang i Better Globe (liksom om andra intressen och saker jag gör när jag utbyter tankar om dagen med andra) och hjälpt andra i gruppen att köpa träd att ge bort i gåva. Hon kom till mig för att hon var nyfiken och intresserad. I stunder som dessa är det roligast att jobba och att ge svar! Om hon köper några träd återstår att se, men tills vidare är jag glad över att hon visade sitt intresse och ställde frågor.

2 reaktion på “När kunden kommer till mig

  1. Precis så vill jag också jobba. Ge det bästa jag har och låta kunden välja. Följer upp de som visar intresse. Ge ytterligare och sedan bjuda in till möjligheter att utvecklas med mina tjänster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *