Framåtsträvande företagare på Con:takt

Imorse hände det; frukostnätverket Con:takt blev verklighet! Coola serieentreprenören Magdalena Bibik (som bygger ett helt enterprise som PT, kostrådgivare, hemsidesskapare, fotograf, caféinnehavare etcetera!) och jag öppnade upp dörrarna till be:fueled by bibik för driftiga företagare vi kommit i kontakt med senaste tiden. Vi öppnade upp för deras affärspresentationer, sökningar och möjligheter till synergier. Fyra kvinnor gästade oss, vilket gjorde sex framåtsträvande kvinnor vid samma frukostbord.

Vi gick en rundtur på Planet Fitness som be:fueled by bibik är inhyst hos – spanade in gym, crossfitbox, spaavdelning och pool. Vi tog en tur i Magdalenas ”andra hem”, så att säga.

frukost på Con:takt

Medan vi sedan intog en fräsch frukost med galet gott bröd och diverse andra nyttiga godsaker gick vi laget runt. Först ut var Anna-Carin Lensbo. Henne träffade jag på BNI Grappa för två veckor sedan och Winnet förra veckan. Hon erbjuder riktigt snygga och praktiska matlådor och söker återförsäljare för dessa. När jag hörde hennes sökning på Winnet slog det mig att kostrådgivare tjatar om det här med att ha matlådor med bra mat i lagom mängd. Och så tänkte jag på Magdalena som är min kostrådgivare, och på Con:takt som vi skulle genomföra idag. Jag såg en möjlighet att presentera Anna-Carin och Magdalena för varandra. Kanske skulle de hitta samarbetsvägar eller kunna vara varandras förlängda armar. Nu har de sett och hört varandra och det är upp till dem att avgöra om de har utbyte av varandra.

Bentobox matlådor

Jenny Boljang är oberoende återförsäljare för hälsoprodukter från Forever Living och berättade hur deras bästsäljande aloe vera-dryck fungerar. Jenny och jag träffades från början i en gravidgrupp på internet och använder nu varandra som sparringpartners i företagsamhet. Vi gör helt olika saker men kan sporra varandra att nå nya resultat. Vi tänker dra igång homepartykvällar med fokus på miljövänlig människa och ekonomi. Jenny lyfter fram Forever Livings produkter för kroppen från insidan och ut och jag berättar hur trädplantering som binder koldioxid samt motverkar ökenspridning och jorderosion (genom Better Globe) kan bli ett klimatframgångsrikt sätt att få privatekonomin att bli bättre. Vi har dock tänkt oss en trio och tror att vår tredje part är en egenföretagare med fokus på raw food. Har du någon att tipsa om? Vi utgår ifrån Sigtuna respektive Vallentuna.

Magdalena satt en gång i tiden på kontorshotellet The Park. Verksamhetschef där är Ulrika Sehlin – som jag av en händelse träffat nästan varje vecka på babycafé under min föräldraledighet. Ja, Ulrika kom också! Hon berättade om The Parks olika lösningar och jag är riktigt inspirerad. Jag kommer att besöka The Park och skriver mer vid det tillfället!

Ulrika Sehlin och Jenny Boljang

Med på frukosten var också en kvinna som varken Magdalena eller jag känner. Visst är det fantastiskt hur saker och ting sprider sig? Patricia Carswell presenterade en hälsoprodukt som utgör substitut för det enorma dagsbehovet av frukt och grönsaker.

Efter frukosten tittade Magdalena och jag på varandra och sa: ”Det här gör vi om!”. Ja, det har ju varit tanken hela tiden, men nu känns det som att vi är något på spåren. Upplägget kommer troligtvis att variera beroende på antal deltagare. Idag när vi var sex personer var det utmärkt att låta var och en ta plats och få en längre stund i rampljuset. Vi ser fram emot nya synergier i augusti.

5 reaktion på “Framåtsträvande företagare på Con:takt

  1. Grattis till en lyckad start! Det kommer säkert att bli många ringar på vattnet och ni kommer att få uppleva effekter som ingen kunna fundera ut på egen hand 🙂

  2. Åh så roligt att läsa om era möten. Synd att ni är så långt bort. Nätverkande är så spännande och är något jag vill bli bättre på..

    • Du är välkommen om du vid tillfälle skulle råka befinna dig i Stockholm när vi har en träff. Vad gör du idag för att bli bättre på nätverkande?

  3. Ja, det var en mycket trevlig frukost Jessica. Ska bli intressant att se vad det kan öppna för dörrar i framtiden.
    Tusen tack för att du bjöd in mig!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *