Ett betydelsefullt möte

En ung kvinna ville träffa mig för att få råd om hur hon kunde utveckla sin sånghobby, hur hon kunde sjunga mer, få fler uppdrag på dop, bröllop och begravningar och optimera sin hemsida för ändamålet. Vi åt lunch och pratade i två timmar igår och ögonen glittrade när hon lämnade caféet, leendet nådde hela ansiktet. Vad jag tror efter vårt möte? Jag tror att hon kommer starta företag.

Som en av regeringens ambassadörer för kvinnors företagande har jag i uppdrag att entusiasmera andra kvinnor till att starta företag genom att berätta min egen historia eller att hjälpa dem komma vidare mot sitt mål genom att dela med mig av mina erfarenheter från min företagarresa. När jag berättar hur jag som tonåring startade företag finns några nyckelpersoner med i min berättelse – människor jag mött och som haft en avgörande betydelse för mina vägval. En av dem är Monika Kowalska som driver Nordiska Musikgymnasiet. Hon gav mig fyra alternativ för att leva som musiker och jag kände mig bara träffad av ett; att frilansa som sångerska i eget företag.

En av mina ambassadörskollegor heter Catherina Ronsten och hennes affärsidé är så fantastisk att den går ut på att samla på betydelsefulla möten! Jag är otroligt stolt över att hon tillägnat mig ett helt uppslag i senaste numret av Betydelsefulla Möten Magasin, i bilagan ”2act4”. Att agera för/på. Jag berättar där i hur vi kan hjälpa fattiga bönder och deras familjer (till självhjälp) samt vår globala miljö genom trädplantering i Kenyas semiöken. Något konkret att agera på.

Jag hoppas att mötet jag hade igår tillsammans med den unga sångerskan ska utgöra ett betydelsefullt möte på hennes livsväg – ett möte för henne att agera utifrån. Jag tror det. Jag har en känsla av det.

3 reaktion på “Ett betydelsefullt möte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *