Vision board – att förstärka styrkor

Under förra veckan blev jag mer och mer trött och hängig för varje dag som gick. Mot slutet av mina arbetsdagar var den fysiska energin så låg att jag lätt kunde fastna i att slösurfa runt på företagsbloggar istället för att åtgärda punkter på ”att göra-listan”. På fredagen kunde doktorn konstatera både öroninflammation och lunginflammation, så det var kanske inte så konstigt, men det fascinerande var att jag bara behövde backa några veckor bland blogginläggen i min egen blogg och läsa det jag hade skrivit om vad jag vill uppnå med mitt företagande för att omedelbart sluta slösurfa och istället utföra små handlingar som leder mig mot mitt mål, mot det jag vill uppnå.

Att läsa om mina egna visioner gav mig en framtidsbild som jag, den låga fysiska energin till trots, fann så lockande att jag genast skiftade fokus till den. När Karin Sandin sedan delgav mig utkastet på mitt professionella rykte såg jag att andra människor fungerar som förstärkare av mina mål och visioner. De ser i mig det jag vill uppnå och det är det de berättar för min och sin omvärld. Nog för att jag visste vad jag ville uppnå, men när andra människor sagt detsamma om mig blev det ännu tydligare. Fylld av visioner och kreativitet började jag därför klippa ut ord och bilder ur tidningar för att åstadkomma en vision board. En vision board som jag kan ge några blickar varje morgon innan arbetsdagen börjar och varje stund jag är på väg åt fel håll. Nu har jag börjat klistra och jag känner redan vördnad och uppriktigt för och i varje ord jag klistrar upp.

Mitt professionella rykte blev för mig en förstärkning av min egen vision. Min sångpedagog, Lena König, har flera gånger sagt till mig att jag (sångtekniskt) ska fokusera på det jag är bra på. Dels (tror jag) för att jag då kan briljera ännu mer, men framför allt för att det jag är riktigt bra på smittar av sig på det jag inte är lika bra på. Om jag har en fantastisk teknik på vokalen ”o” bör jag sjunga ”o” mycket och ofta för att strax där efter sjunga på den lite sämre ”a”. Då färgar min teknik från ”o” av sig på min övning av ”a”. Så genom att nu förstärka min vision i ord och bild i ett kreativt kollage förstärker jag det jag redan gör bra och visualiserar hur fantastiskt det kommer att bli framöver, för att utifrån det handla ännu bättre och stärka hela mitt företag.

Givetvis delar jag med mig av bilder på min vision board när den är klar.

6 reaktion på “Vision board – att förstärka styrkor

    • Ja, det är coolt! Jag har gjort en vision board tidigare, den inspirerar mig jättemycket. Men jag har valt att inte genomföra det som är på den idag. Kanske längre fram, men inte just nu. Så nu ville jag göra en vision board över det jag verkligen har valt att fokusera på här och nu.

  1. Det här med att göra en bild av det som finns i huvudet är så bra. Det blir konkret och tydligt och ofta blir man hänförd själv för att man inte riktigt förstod allt därinne där det snurrade runt så snabbt. Verkligen intressant att läsa om.

    • Eller hur! Visionen är så mycket större när man får ner den i ord och bild. Större och samtidigt ”mindre” för att den blir konkret och tydlig. Det är en spännande process under tiden den växer fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *