Hårt slit lönar sig längre fram

När jag var 19 år och ny som företagare tyckte jag att jag slet så hårt utan att få särskilt stor utdelning. Just då tänkte jag inte tanken att det jag gjorde där och då skulle komma att ge betalt tre, fyra eller kanske fem år senare. Med åren har jag lärt mig att jag sår frön, vårdar dem och längre fram (oftast) får skörda, ibland rikligt blomstrande skördar. Jag tycker också att utdelningen har kommit snabbare och snabbare med åren. Kanske för att jag får några vinster från förr uppblandat med sådant jag gjort nyligen. Kanske för att jag helt enkelt har blivit bättre på att kommunicera vad jag gör och vad jag vill, vem jag hjälper och hur. Det här gäller dock främst mig i yrkesrollen som sångerska. Jag startade mitt företag för 8,5 år sedan för att jag redan som barn hade en dröm om att bli sångerska, och nu har jag haft alla de åren på mig att låta frön växa och spira.

För precis tre år sedan kom jag i kontakt med Better Globe, vars affärsidé jag finner vara helt genial. Jag bestämde mig snabbt för att bli ambassadör för verksamheten och började så små frön även gällande den. Better Globe planterar träd i Kenyas semiöken vilket bidrar till att familjer kan hållas ihop tack vare arbetstillfällena det skapar på hemmaplan, koldioxidneutralisering, motverkad ökenspridning och förhindrad jorderosion runt vattendragen som fortfarande finns i ökenområdena. Samtidigt får våra kunder avkastning under 20 års tid tack var frukt från mangoträd, gummi från acacia senegal och virke från mukauträden.

Jag har sålt några träd här, tio träd där, några träd och donationspaket på prenumeration och generellt pratat varmt om verksamheten när jag träffat andra människor. Men så idag hände det: en kvinna surfade runt på internet, googlade efter möjligheter att investera sina pengar, fann min länk till Better Globe och köpte 100 träd. Bara sådär. Jag välkomnade henne, frågade hur hon hittat mig och Better Globe och om hon hade några frågor. Inga frågor. Men 100 träd.

Det är så häftigt de där gångerna när det ”bara händer”. När hårt, långsiktigt och ihärdigt arbete ger utdelning.

Better Globe avkastning på 100 träd

Avkastning på 100 Better Globe-träd inköpta 2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *