Tacksamhet

I ett halvår har jag varje dag (nåja, nästan i alla fall) skrivit ner minst 3 saker/händelser som jag är tacksam för just den dagen. Jag mår bra av det och jag känner att tacksamhet och framgång är starkt sammankopplade. För mig personligen har övningen inneburit att jag:

 • blir mer närvarande till när andra människor gör något för mig; hur – för att tala Annalena Mellbloms språk – ”servad” jag är
 • känner mig lyckligare i vardagen för att jag är närvarande till allt gott, roligt, positivt, häftigt och fascinerande som händer mig och kommer till mig.
 • kan rikta mitt fokus mot det som ger mig lycka och framgång, för genom att notera när jag känner tacksamhet han jag styra stegen i den riktning som är bra för mig, den väg jag vill gå.

En sak är att känna tacksamheten, nästa nivå är att uttrycka den. Igår var jag på konsert i slottsparken vid Rånäs slott. Först ut på scenen var Jens Hult, den för mig (faktiskt) okände Idoldeltagaren från 2013. Jag gillade hans framtoning, hans sång, hans äkthet. Det var tydligt att han njöt av sin tid på scenen utan att ta en enda sekund för given. När publiken började klappa takten under en låt blev han så lycklig och han sa det rakt ut – sa att publiken hjälpte honom att hjälpa publiken att hjälpa honom att… Han gav av sig själv, publiken tackade honom med applåder och han i sin tur tackade publiken genom att leverera ytterligare ett snäpp högre. Något han sa senare resulterade i en spontanapplåd och han sa ”Wow, det var första gången jag fick en spontanapplåd. Tack!”

Tror ni att det var kul att applådera fram en sådan kille? (Ja, det var det!) Kan vi tro att hans målprogrammering stärktes? Att han hade kul på jobbet? Att han levererade bättre än han kunde ha gjort med en annan attityd (och publik)? Jag tror det.

Vad är du tacksam för idag? Hur kan du visa det?

2 reaktion på “Tacksamhet

 1. Jag är tacksam för
  – Min goa och härliga arbetskamrat Barbro som kör på utav bara attan fast hon väntar på ett besked från en tuff röntgen.
  – Att jag på ett kick blev servad med mat när jag kom hem från jobbet.
  – Att jag fick skjuts hem från jobbet idag när det spöregnade.

  • Tack för att du delar med dig, Andriette! Kom ihåg att säga det till de människor som detta berör också – om du inte redan gjort det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *